szerző:
hvg.hu

Még akkor is, ha az egész csak a megjelenésről szól, igen látványos lett a Renault Clio RS 18.

A Renault 2017-ben ünnepelte, hogy 40 éve van benne a Formula 1-es bizniszben, most úgy döntöttek, mindezt még megfejelik egy limitált szériás hatchback-kel. A speciális kiadás neve is a motorsport kategóriában használt nómenklatúrát követi, a modell a "Clio RS 18" titulust kapta, megfelelően a Renault Sport közelgő RS 18 F1 autójával egyetemben.

©

Az autó ugyanakkor csak egy jól sikerült vizuális átalakítás a Clio RS számára. A különleges verzió 220 EDC Trophy verzió alapból ami kaptt egy standard Akrapovic kipufogórendszert, hogy még szebben szóljon a turbófeltöltésű 1.6 literes benzinmotorja. A 220 lóerős és 280 Newton-méteres nyomatékkal rendelkező RS 18 ezen adatai viszont teljesen azonosak az egyébként is elérhető verzióéval.

©
©

Ami valóban megkülönbözteti egy szabványos Clio RS-től, azok az "RS 18" jelvények és a kettős gyémánt motívum a tetőn. A Renault alkalmazott még néhány szürke matricát is és a Renault Sport tipikus „szíriusz sárga” színei is feltűnnek a kasznin diszkréten. A kabinban megjelennek az egyes autók sorozatszámai, utalva a limitált kivitelre.

A különleges kiadás valószínűleg az utolsó egyedi szériája a jelenlegi generációs Clionak, figyelembe véve, hogy a Renault várhatóan októberben bemutatja az új verziót a Párizsi Autószalonon.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!