szerző:
hvg.hu

Az új RAM 1500 továbbra is hatalmas, de kicsit könnyebb lett, és a hajtásláncát is zöldebbé tették.

A Detroiti Autószalonon szokás szerint nincs hiány új pickup modellekből: a GM itt mutatta be az új Chevrolet Silveradót, a Ford az új Rangert, az FCA pedig itt lebbentette fel a fátylat az új RAM 1500-ról. Ez utóbbi konkrétan ilyen lett:
©

Az új hűtőráccsal ékesített hatalmas négykerekű 100 kilogrammot fogyott az elődjéhez képest, ami a csökkentett légellenállással együtt a gyártó szerint már jól érezhető fogyasztáscsökkenést eredményez. Nem mintha ez túl sokat számítana egy elsősorban amerikai piacra szánt pickup esetében.

©

A környezettudatosság jegyében egy vadonatúj lágy-hibrid rendszert is kapott a modell. A 48 voltos megoldás 122 Nm-nyi extra nyomatékot ad hozzá a 3,6 literes Pentastar V6-os benzinmotor erejéhez, az 5,7 literes Hemi V8-ast pedig 176 Nm-rel teszi erősebbé. Míg az előbbi erőforrás 310 lóerős, addig az utóbbi kereken 400 lóerőt szabadít rá a kerekekre. A későbbiekben EcoDiesel V6-os erőforrással is rendelhető lesz a RAM 1500.

©

A korábbiaknál nagyobb és erősebb fékekkel rendelkező pickup mintegy 1050 kilogrammot vihet a platóján, a vontatmány tömege pedig az 5,7 tonnát is elérheti. Említést érdemel továbbá a fedélzeti wifi, a 360 fokos kamerarendszer, az elektromos kézifék, a holttérfigyelő megoldás, a sávtartó, illetve az adaptív tempomat.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!