szerző:
hvg.hu

A Ford 2022-re 40 darab elektromos és hibrid autóval akar előállni, amelyek mindegyike a meglévő, népszerű autók átalakítását jelenti.

Alig néhány napja kezdődött Amerikában a Detroiti Autószalon, de könnyen lehet, hogy a Ford bejelentésénél erősebbet már nem fogunk hallani az idei eseményen. A cég elnöke, Bill Ford ugyanis bejelentette, 2022-ig, vagyis a következő öt évben 11 milliárd(!) dollárra növelik az elektromos autók fejlesztésére szánt összeget. Ez forintban átszámolva mintegy 2774,6 milliárd forintot jelent – számolt be róla a BBC.

A bejelentés több szempontból is fontos. Egyrészről a tavalyi évben még "csak" 4,5 milliárd dollárról volt szó, vagyis az összeget több mint a duplájára emelték. Másrészről a Fordnak nagyon ügyesen kell elköltenie ezt a pénzt, Amerikában ugyanis komoly vásárlóereje van az általuk gyártott hatalmas pickupoknak, így ha nem akarnak elszakadni ettől a típustól, ugyanolyan teljesítményt kell letenniük az asztalra elektromos formában, mint amire most a belső égésű motorral szerelt járművek képesek.

©

A cég azonban a jelek szerint nemcsak egyfajta modellre fókuszál, Bill Ford elképzelése szerint ugyanis a Fordnak 2022-re 40 darab hibrid és teljesen elektromos autója lesz. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a cél a jelenlegi paletta átalakítása, vagyis nem feltétlenül új modellekben gondolkodnak. A 40 különböző járműből 16 lesz teljesen elektromos, 24 pedig hibrid meghajtású.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!