szerző:
hvg.hu

A Volkswagen most debütált új szedánja többek közt az európai SUV-őrület miatt nem lesz kapható nálunk.

A Volkswagen a most zajló Detroiti Autószalont használta fel arra, hogy megejtse a hetedik generációs Jetta hivatalos leleplezését. A szokásos VW designelemekkel operáló és a gyártó moduláris MQB platformjára épülő újdonság a fotók alapján ígéretesnek tűnik, azonban nálunk sajnos nem jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Maximum szürkeimportos formában.
©

A Volkswagen többek közt azért nem hozza el Európába a típust, mert mifelénk a szárnyaló SUV-piac mellett egyre kevesebben vásárolnak hasonló szedánokat. Másrészt pedig az elsősorban amerikai és kínai piacra szánt új Jetta alig kisebb az európai Passatnál, amelynek ily módon házon belüli konkurenciája lehetne. A Jetta csak 6,5 centivel rövidebb, 3,3 centiméterrel keskenyebb és 0,3 centiméterrel alacsonyabb az európai Passatnál.

©

Az előző Jettánál jelentősen tágasabb beltérrel rendelkező új modell immár akár teljesen digitális műszerfallal is rendelhető, ezenkívül pedig az automatikus vészfékező, az adaptív tempomat, a holttérfigyelő, illetve a sávtartó sem hiányzik belőle. Az új Jetta első körben 150 lóerős 1,4 literes turbómotorral lesz kapható, S, SE, SEL, SEL Premium és sportos R-Line felszereltséggel. A modell alapára 18 545 dollár, vagyis mintegy 4,7 millió forint.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!