szerző:
hvg.hu

Elegáns és nagyon fekete.

A Mercedes-AMG modellek manapság jó formájukat futják, a 4.0 literes V8-as duplaturbós motorokkal szerelt autóik igazán top kategóriát jelentenek. A teljesítményükre egyáltalán nem lehet panasz, de kétségtelenül nem ártanak az ilyen kis tuningműhelyek, akik még tudnak hozzátenni a végeredményhez.

A német IMSA cég most a modellfrissített Mercedes S-osztályt vette kezelésbe, amilyenből egy kicsit szerényebb V6-os dízel már járt is nálunk. Ám, most a V8-as erejét az S63 AMG-ben egészen 720 lóerőig növelték, a nyomatékát pedig 990 Nm-ig. Emlékeztetőül a sztenderd értékek 612 lóerő lenne, amivel 3,5 másodperces 0-100 km/h-t tud.

©

A tuning Merci ebben az esetben 21 colos kerekeket is kapott, akárcsak carbon splittert, duffúzort és első ütközőt. A belsőhöz nem is nyúlt az IMSA, az szerintük jó, ahogyan van.

©
©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!