szerző:
hvg.hu

A kompakt prémium crossovernek vélhetően már a végső tesztelése folyik zord téli körülmények mellett.

Az aktuális Audi Q3 egy viszonylag régi modellje a német gyártónak, azonban hamarosan érkezik a vadonatúj verzió, melynek kapcsán számunkra remek hír, hogy a spanyolországi Martorell helyett Győrben fogják gyártani. Tavaly év végén már el is készültek az első új Q3-as karosszériák, és az idén a tömeggyártás is meg fog kezdődni Győrben.

A talán már a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozó új Audi Q3 végső állapotúnak tekinthető prototípusait már javában tesztelik, ezúttal a divatterepjáró télies körülmények melletti tesztjeiről bukkantak fel fényképek.

Előzetes információk szerint az új Q3-as körülbelül 6 centiméterrel hosszabb és 5 centiméterrel nagyobb tengelytávú lesz az elődjénél, 50 kilogrammal csökken a tömege, méretesebb lesz a csomagtartója és új motorokat is kap. Természetesen plugin hibrid változat is lesz belőle, az RS csúcsmodell kapcsán pedig 400 lóerős teljesítményről pletykálnak.

Nincs kizárva továbbá, hogy tisztán elektromos változat is lesz a Q3-asból, melyben az elektromos VW Golf továbbfejlesztett hajtásláncával találkozhatunk majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.