szerző:
hvg.hu

A közelmúltban a WTCC-t is megjárt Vestából végre érkezik a sokak által várva várt utcai sportváltozat.

A hazai Lada-kereskedésekben jelenleg legolcsóbban 2,99 millió forintért kaphatunk Vestát, melynek fullextrás kivitele 4,19 millió forintos áron kelleti magát. Ezek közös vonása az 1,6 literes szívó benzinmotor, ami manuális, vagy automataváltón keresztül juttatja el 105 lóerős teljesítményét az első kerekekre.

A dinamikus haladáshoz ez nem igazán elegendő, de nyugalom: küszöbön a Vesta Sport piaci debütálása. Emlékezetes, hogy a Vesta sportváltozatát egy koncepcióautó formájában már 2016-ban megmutatta a Lada, a sorozatgyártás beindítására azonban mind a mai napig nem került sor. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a gyártó a napokban levédette a Vesta Sport véglegesnek tekinthető külső designját, illetve hogy februárban végre a gyártás is megkezdődik.

©
©

A Vesta Sport várhatóan egy 140 lóerős 1,6 literes és egy 150 lóerős 1,8 literes benzinmotorral lesz kapható, egyes források szerint pedig a későbbiekben egy 180 lóerős 1,8 literes topmodell is érkezhet. Nagy mennyiségről nem igazán beszélhetünk, ugyanis az AvtoVAZ idén állítólag csak 1 100 Vesta Sportot fog gyártani.

©

 

©

Ön örül a Lada Vesta Sport érkezésének?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!