szerző:
hvg.hu

Bocsánatkérésre kényszerült a Volkswagen, miután kiderült: a dízelautói által kibocsátott füst hatását majmokon tesztelték.

Az autóipari konszern közleményben fejezte ki sajnálatát a 2014-es kísérlet miatt, amelyben tíz majmot kényszerítettek arra, hogy laboratóriumban a VW Bogár kipufogófüstjét szívják be, miközben rajzfilmeket néznek.

A kísérletet, amelyről néhány napja számolt be a The New York Times, nem csak a VW finanszírozta. Részt vett benne a Daimler, a BMW és a Robert Bosch is. Más kérdés, hogy a Volkswagenről időközben az is kiderült, hogy a dízeljárművei – köztük az említett Bogár – károsanyag-kibocsátási adatait meghamisították.

A Bloomberg összesítése szerint a többi cég közül a Daimler azt jelentette be: vizsgálatot indít a kísérlet ügyében, amelytől elhatárolódik. A BMW is így nyilatkozott, hozzátéve: saját modelljeit nem tesztelte ilyen módon. A kutatási projektet tavaly leállították – idézte a Volkswagent a Bloomberg.

Ha tudni szeretne az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!