szerző:
hvg.hu

Jelek szerint a bajor márka villanymotoros modelljeit használók igen elégedettek a hangtalan suhanással.

A BMW tavaly decemberben egész pontosan 13 271 darab teljesen elektromos, illetve hálózatról tölthető részben elektromos személyautót adott el, ami éves szinten mintegy 80 százalékos növekedést jelent. A 2017-es esztendő egészét nézve a bajor márka 103 080 ilyen környezettudatos járművet hozott forgalomba, ami 2016-hoz képest 65 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot.

A hazánkban a zöld rendszám előnyeit élvező részben vagy teljes egészében elektromos hajtásláncú BMW-k eladási mutatói világszerte jelentősen javulnak, de vajon mennyire elégedettek a már ilyen járműveket használó sofőrök? Ezzel kapcsolatban nemrégiben egy kérdőívet küldött ki a BMW az i3 tulajdonosok számára.

A kitöltött és visszaküldött kérdőívek alapján elmondható, hogy a 100 százalékban elektromos hajtású autóval rendelkezők 90 százaléka semmi esetre sem váltana vissza benzines, vagy gázolajos kocsira. A hibrideket használók 60 százaléka tartana ki a hibrid technológia mellett, 30 százalék tisztán elektromos hajtású autóra váltana és mindössze 10 százalék térne vissza valamilyen belsőégésű motoros modellre.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!