szerző:
hvg.hu

A francia gyártó igen komoly reményeket fűz vadonatúj szedánjához, amelynek igen komoly riválisokkal kell felvennie a harcot.

A Peugeot 2011-ben a korábbi 407-es és 607-es modellek egyfajta közös utódjaként dobta piacra az 508-as modellt, ami a második generációs Citroën C5 által is használt platformra épül. Az 508-asból tavaly már kevesebb mint 23 ezer darabot adtak el, ami éves szinten mintegy 40 százalékos csökkenést jelent, vagyis éppen itt az ideje a teljesen megújult utódmodell leleplezésének.

Erre várhatóan a márciusi Genfi Autószalonon kerül majd sor, vagyis élőben először itt lesz majd látható a Volkswagen Passat, a Ford Mondeo és a Skoda Superb ellenfelének szánt második generációs Peugeot 508. Az újdonság ugyanarra az EMP2 platformra épül, amire a gyártó közelmúltban kijött divatterepjárói, a formaterve pedig leginkább az Instinct és Exalt koncepcióautók designjára fog hasonlítani.

A korábbiaknál tágasabb és minőségibb utastérrel támadó új 508-asból környezettudatos plugin hibrid változat is készül majd, ezenkívül pedig többek közt 1,2 literes turbós benzines, illetve 1,6 és 2 literes turbódízel erőforrások is elérhetők lesznek a kínálatban. Ahogy a jelenleg kapható modell, úgy a teljesen újragondolt változat is Franciaországban és Kínában fog készülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!