szerző:
hvg.hu

A bajorok várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autókiállításon leplezik le az új 3-ast, mely komoly hasonlóságot mutat a nemrégiben kijött 5-össel.

A BMW 1975-ben dobta piacra az azóta komoly karriert befutott 3-as sorozat első, E21-es generációját. A széria jelenleg a hatodik, F30-as típusjelű kiadásánál tart, melyet 2011 óta lényegében változatlan formában gyártanak. Nyílt titok, hogy a bajorok már régóta fejlesztik és tesztelik az érkezőben lévő utódot, melyről a korábban felbukkant kémfotók alapján most új renderelt képek láttak napvilágot.

A fotókon a teljesen új fejlesztésnek tekinthető, G20-as kódszámú 3-as BMW látható, szedán és kombi kivitelben egyaránt. A C-osztályos Mercedes és az A4-es Audi riválisának új kiadása az előzetes információk szerint mintegy 40 kilogrammal könnyebb az elődjénél, jelentős technikai fejlesztéseket vonultat fel, és új motorokkal van felvértezve.

Némileg növekszik a tengelytáv, valamint említést érdemel a hátsólámpákat összekötő fénycsík, melyhez hasonlót a közelmúltban az új Audi A8-ason láthattunk.

A legolcsóbb 3-asban várhatóan 1,5 literes háromhengeres motor kap helyet, a kezdetekben pedig a 380 lóerős M340i jelenti majd a csúcsot. Aztán pedig jön az új M3-as, mely 500 lóerő körüli teljesítménnyel fog rendelkezni. A többek közt plugin hibrid változatban is támadó új 3-as BMW forgalmazása várhatóan az év végén kezdődik meg, az M3 pedig körülbelül egy évvel később gurul be a kereskedésekbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!