szerző:
hvg.hu

A japán márka autói még mindig elég kedveltek ahhoz, hogy egy limitált kiadás különösen kelendő legyen.

A Subaru idén ünnepli 50 éves jelenlétét az amerikai piacon. Ennek örömére bejelentették, hogy kiadnak valamennyi modelljükből egy ünnepi szériát.

A bemutatóra majd a chicagói autószalonon kerül sor. Az "50 éves" jelölés a kocsik karosszériáján, az első üléstámlákon és a szőnyegezésen is feltűnik majd. A sportmodelleken pedig a krómrácson is megjelenik majd.

©

A Subaru minden normál modelljéből 1050 darabot épít, így az Amerikában Crosstrek (nálunk XV), Forester, Impreza, Legacy, Outbackből egyaránt. A sportosabbakból kevesebb, így 250 darab extra készül BRZ-ből, 600 a WRX-ből, 200 a WRX STI-ből.

Ami az árakat illeti eléggé megnyomják a ceruzát a japánok, egy ilyen modell például az Impreza esetben 4000 dollárral lesz drágább, ezzel közel 30 000 dollárt elkérnek majd érte. Egy-egy ilyen modell persze a rajongók körében szinte bármennyit megérhet később.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!