szerző:
hvg.hu

A japán márka autói még mindig elég kedveltek ahhoz, hogy egy limitált kiadás különösen kelendő legyen.

A Subaru idén ünnepli 50 éves jelenlétét az amerikai piacon. Ennek örömére bejelentették, hogy kiadnak valamennyi modelljükből egy ünnepi szériát.

A bemutatóra majd a chicagói autószalonon kerül sor. Az "50 éves" jelölés a kocsik karosszériáján, az első üléstámlákon és a szőnyegezésen is feltűnik majd. A sportmodelleken pedig a krómrácson is megjelenik majd.

©

A Subaru minden normál modelljéből 1050 darabot épít, így az Amerikában Crosstrek (nálunk XV), Forester, Impreza, Legacy, Outbackből egyaránt. A sportosabbakból kevesebb, így 250 darab extra készül BRZ-ből, 600 a WRX-ből, 200 a WRX STI-ből.

Ami az árakat illeti eléggé megnyomják a ceruzát a japánok, egy ilyen modell például az Impreza esetben 4000 dollárral lesz drágább, ezzel közel 30 000 dollárt elkérnek majd érte. Egy-egy ilyen modell persze a rajongók körében szinte bármennyit megérhet később.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!