szerző:
hvg.hu

Az olaszok igazából eddig sem törődtek nagyon azzal, hogy csak a hivatalos bemutatón lehessen látni, szinte mindent tudni már a kocsiról. Most egy újabb nagyon fontos részlete, a hangja is megvan.

A kocsi első hivatalos élő megjelenése ebben a videóban van, amelyben a Super Special Series modellek közé rakták be az új GTO-t. A klip 40 másodperc, amelyben feltűnik két variánsa is a 488-asnak, amelyből az egyik a hátulról előtörő GTO teljes valójában. A modellt egyébként már egy szűkkörű perezentáción megmutatták a kiválasztott vevőkörnek.

A Ferrari 488-as modelljéből a GTO vagyis a Gran Turismo Omologato változat kifejezetten pályaautózásra is alkalmas, a 3,9 literes biturbó erőforrás 700 lóerős benne, a nyomatéka pedig 800 Nm. A Ferrari 488 GTO-ban az erősebb motor komolyabb hűtést igényel, ezért a GTO-n nagyobb légbeömlők lesznek, mint a GTB-n, a minden korábbinál jobb köridők elérésében pedig a 100 kilogrammal csökkentett tömegnek lesz fontos szerepe.

A Ferrari utoljára a 2010-ben debütált 599 GTO esetében használta a GTO típusjelzést, mellyel a 488 GTO formájában a Genfi Autószalonon találkozhatunk majd hivatalosan is. A 340 km/h végsebességű és 2,8 másodperces 0-100 km/h szintidejű 488 GTO előreláthatólag mintegy 20 millió forinttal kerül majd többe, mint egy "mezei" 488 GTB.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!