szerző:
hvg.hu

Olvasónk fotói alapján a híres belgiumi versenypályán mostanság nem igazán alkalmasak a körülmények a F1-versenyzésre.

Sokak szerint a belgiumi Spa-Francorchamps pályán található Eau Rogue a világ leghíresebb kanyarkombinációja: a "Vörös víz" arról kapta a nevét, hogy az F1-pálya ezen kanyarja alatt csörgedezik a hasonló nevű kis patak. És hogy mitől olyan különleges ez a kanyarkombináció? Nos, egyrészt a vonalvezetése, másrészt a magasságkülönbsége, harmadrészt a hatalmas tempója miatt.

Február közepén azonban ilyen, nem túl nagy sebességet lehetővé tevő körülmények uralkodnak a pályán:

©

A helyszínen dolgozó informátorunk szerint jelenleg mintegy 10 centiméter vastag hóréteg borítja a 7 kilométernél is hosszabb pályát, melynek aszfaltcsíkját nem takarítják. Miért is tennék, hiszen ilyenkor csend és béke honol a környéken, egyedül az irodákban tapasztalható némi mozgolódás. Az Eau Rogue-on jelenleg egyébként sehogy sem lehet áthaladni, a legalacsonyabb pontján ugyanis keresztbe le van zárva a pálya, és az esetleg mégis arra közlekedőknek jobbra be kell hajtaniuk a boxok irányába.

A Forma–1-es autókat legközelebb augusztus 26-án láthatjuk itt száguldani, ekkor rendezik ugyanis a belga F1-futamot, közvetlenül a magyar verseny után, melyre július 29-én kerül majd sor.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.