szerző:
hvg.hu

Megérkezett a nemrégiben leleplezett G-osztály legerősebb AMG-kivitele, mely közel 600 lóerős lett.

A Mercedes közel 40 évnyi gyártást követően néhány hete cserélte le az első generációs G-osztályt. A 2018-as új széria első blikkre nem sokban különbözik az ikonikus elődjétől, a lemezek alatt viszont teljesen új a technika, és most a legerősebb új G-osztályról is lehullott a lepel. Konkrétan erről:
©

A mellékelt képeken látható Mercedes-AMG G63 motorházteteje alatt egy 4 literes lökettérfogatú V8-as biturbó benzinmotor található, mely nem kevesebb mint 585 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre. Ezenkívül a 850 Nm-es nyomatékcsúcs mellett sem mehetünk el szó nélkül, ami ráadásul már 2500-as fordulatszámtól a sofőr rendelkezésére áll.

©

A 2 485 kilogramm tömegű gigász alig 4,5 másodperc alatt képes állóhelyzetből 100-as tempóra gyorsítani, a végsebességét pedig 220 km/h-ra korlátozza az elektronika. Akinek ez esetleg kevés, az az AMG Drivers Package megrendelését követően akár 240-nel is repeszthet a G-osztállyal.

©

A gyári adatok szerint a G63 mintegy 13,2 litert fogyaszt 100 kilométeren, és a fogyasztás csökkentése érdekében részterhelésnél a nyolcból négy henger automatikusan kikapcsol. A kilencsebességes automataváltóval szerelt újdonságot elsőként a márciusi Genfi Autószalonon lehet megtekinteni élőben.

A március közepétől rendelhető és mintegy 160 ezer eurós (50 millió forint) alapárú Mercedes-AMG G63 első példányait júniusban szállítja le a gyártó.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!