szerző:
hvg.hu

A Corsa nagyon sokáig volt belépőszint az autózásban nálunk is, a jövőben az elektromos autózásban is betöltheti ezt a szerepet.

Az Opel 1982-ben dobta piacra az első generációs Corsát, vagy más néven a Corsa A-t, és elmondható, hogy a német gyártó egyik legsikeresebb modellje az azóta több mint 13 millió példányban értékesített városi kisautó.

A jelenleg forgalomban lévő Corsa E 2014-ben látott napvilágot, de mivel ez nem egy teljesen új modell, hanem a még a 2006-ban kijött Corsa D módosított változata, mára enyhén elavultnak mondható. Viszont, ami következik, az valódi revolúció: 2020-tól már elektromos autóként is lesz jelen a piacon.

Ezzel nem titkoltan a Corsa EV az egyik legfőbb riválisa lesz a francia a Renault Zoe-nak. Egyben betölti azt az űrt is, amelyet az Opel Ampera-E kiesése okozott azáltal, hogy a General Motorstól az Opel tavaly átkerült a francia Peugeot–Citroen konszernhez. Az Opel kínálatából kieső Ampera-e-ből 1981 darabot értékesítettek tavaly Európában.

©

A Corsa összes verziója a spanyolországi Zaragozában lévő gyárban készül majd, ez lesz az első üzeme PSA-csoportnak Európában, amely teljes elektromos Opel/Vauxhall modelleket gyárt majd – írja az Automotive News.

Az Opel legkelendőbb modelljéből tavaly 231 ezer darabot értékesítettek, és a jelenlegi modell még Eisenachban, Németországban is készült. Az átszervezés részeként az Opel 2019-ben a Mokka SUV utódját fogja küldeni Eisenachba a kapacitás pótlására.

Az új generációs Corsa egyébként áttér a jelenlegi General Motors platformról egy PSA architektúrára, amely elektromos, hibrid és hagyományos rendszereket is tud fogadni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!