szerző:
hvg.hu

Ez légi közlekedési vagy közúti baleset? Mindkettőnek súlyos.

Bár már sokan próbálkoztak azzal, hogy a repülő autót a mindennapi közlekedés részéve tegyék, mint látható, komoly kockázatokat rejt elemelkedni a földtől.

Az alábbi videón balesetező két utas súlyosan megsérült, de jó hír, hogy a pilóta és az utasa legalább életben van, ami valami csoda, ha figyelembe vesszük a képek alapján látható ütközés erejét, majd a zuhanást.

A videó leírása és a Reddit szerint, egy SkyRunner nevű könnyű-sport repülőgéppel történt a baleset, amely alapvetően egy terepjáróféle (buggy), amelyet tandemülésekkel láttak el, valamint egy légcsavarral hátul, és egy ejtőernyő képezi a felhajtó erőt.

Nem tudni pontosan, hogy a felszállás után problémák merültek-e fel, de a SkyRunner-repüléséhez engedély kell, feltételezhető, hogy a pilótának volt ilyen képzettsége. Tekintettel arra, hogy a magas épületek felé indulnak, vélhetően a szélirány is befolyásolta a választásukat. Viszont sajnos nem jött össze, hogy át is tudjanak repülni az épület felett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!