szerző:
hvg.hu

Aki egy igazán ritka kékvérű brit luxusautóra vágyik, annak érdemes néhány pillantást vetnie erre a hazai példányra.

A Bentley 1992 és 1998 között gyártotta az első generációs Brooklandset, ami egy négyajtós luxusszedán volt. A Brooklands név 10 évvel később újból felbukkant az idő közben a Volkswagen konszernhez került brit márkánál, akkor mutatkozott be ugyanis a típus második generációja kétajtós és négyszemélyes kivitelben.

Ez a második széria mindössze három esztendeig maradt gyártásban, és a 2008-2011 közötti időszakban mindössze 550 Brooklands készült. A több mint 5,41 méter hosszú és 2 650 kilogramm tömegű cirkáló meghajtásáról egy 6,75 literes duplaturbós V8-as erőforrás gondoskodik, ami 5 másodperces 0-100-as szintidőt és 296 km/h végsebességet tesz lehetővé.

A hatsebességes ZF automataváltóval szerelt, 537 lóerős és 1 050 Nm (!) nyomatékú Bentley Brooklandsből Magyarországra is került egy példány, egész konkrétan ez:

©

A hirdető közlése szerint ebben a kiszerelésben ebben az egyetlen példányban létező Bentley Brooklands Pécsen várja új gazdáját, akinek mintegy 65 millió forintot kell az eladónál hagynia. Az újszerű állapotú, 2009-ben gyártott hátsókerék-hajtású kupé kívül fekete, belül pedig narancssárga színben pompázik, és eddig mindössze 18 ezer kilométert tettek meg vele.

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!