szerző:
hvg.hu

Aki egy igazán ritka kékvérű brit luxusautóra vágyik, annak érdemes néhány pillantást vetnie erre a hazai példányra.

A Bentley 1992 és 1998 között gyártotta az első generációs Brooklandset, ami egy négyajtós luxusszedán volt. A Brooklands név 10 évvel később újból felbukkant az idő közben a Volkswagen konszernhez került brit márkánál, akkor mutatkozott be ugyanis a típus második generációja kétajtós és négyszemélyes kivitelben.

Ez a második széria mindössze három esztendeig maradt gyártásban, és a 2008-2011 közötti időszakban mindössze 550 Brooklands készült. A több mint 5,41 méter hosszú és 2 650 kilogramm tömegű cirkáló meghajtásáról egy 6,75 literes duplaturbós V8-as erőforrás gondoskodik, ami 5 másodperces 0-100-as szintidőt és 296 km/h végsebességet tesz lehetővé.

A hatsebességes ZF automataváltóval szerelt, 537 lóerős és 1 050 Nm (!) nyomatékú Bentley Brooklandsből Magyarországra is került egy példány, egész konkrétan ez:

©

A hirdető közlése szerint ebben a kiszerelésben ebben az egyetlen példányban létező Bentley Brooklands Pécsen várja új gazdáját, akinek mintegy 65 millió forintot kell az eladónál hagynia. Az újszerű állapotú, 2009-ben gyártott hátsókerék-hajtású kupé kívül fekete, belül pedig narancssárga színben pompázik, és eddig mindössze 18 ezer kilométert tettek meg vele.

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!