szerző:
hvg.hu

A sofőr nagy sebességgel ért a teherautó mellé, amikor megtörtént a baj.

A hazai utakon is gyakran látni olyat, hogy egy autós úgy akarja megelőzni az előtte haladókat, hogy az a legkevésbé sem szabályos: jobbról, a "leállósávban". A dolog ráadásul rendkívül veszélyes is, hiszen ott egyrészről műszaki hibás autó állhat, másrészről a szabályosan közlekedő autós a legkevésbé sem számít arra, hogy ott is érkezhet autó. Az esetek többségében legfeljebb csak a fejét csóválhatja az ember, máskor a rendőrök kapcsolják le a tilosban járókat. És sajnos van az az eset, amikor valóban bekövetkezik a baj.

Hogy az alábbi videóban látható piros Nissan Micra sofőrje miért tilosban előzött, nem lehet tudni, de a legkevésbé sem lett jó vége a dolognak. A felvételt készítő járművet már éppen megelőzte, és az előtte haladó teherautó mellé ért, amikor egy pillanatra lehajtott az útról, elvesztette uralmát az autó felett, majd egy hatalmas csattanás kíséreétben az út közepén, a feje tetején állt meg az autó.

A videóban amellett, hogy a Nissan Micra sofőrje a tilosban járt, érdekes egy pillantást vetni a teherautó mozgására is. Újra végignézve a felvételt ugyanis olyan, mintha "büntetni" akarta volna a Nissant azzal, hogy ráhúzta a kocsira a kormányt. Legalábbis a teherautó mozgásából úgy tűnik, mintha ráhúzta volna.

Ennek azonban ellent mond az a tény, hogy a lehúzódással egy időben egy szürke autó előzte épp a teherautót. A videó alapján úgy tűnik, a teherautó azért húzódott le, mert a szemből érkező járművek miatt nem akarta, hogy a szürke autó balesetet szenvedjen (aminek sofőrje ezek alapján meglehetősen felelőtlenül kezdett bele az előzésbe).

Azt nem tudni, a Nissan utasa(i) megsérült(ek)-e, de reméljük, a látszat ellenére nem volt súlyos a helyzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!