szerző:
hvg.hu

Középtávon elképzelhető és indokolt – fogalmazott a főpolgármester.

Hamarosan jelezni kell az embereknek, hogy gondolják át, dízel autót vásárolnak-e, mivel e járművek kitiltása nemsokára Budapesten is terítékre kerül – közölte Tarlós István az Index kérdésére. A lap azután kereste meg az ügyben a főpolgármestert, hogy egyre több külföldi nagyvárosban vezetnek be korlátozást a dízel üzemű járművek közlekedésére.

Tarlós szerint a magyar fővárosban erről "középtávon" lehet szó. "Nem nagyon hiszem, hogy 5 éven belül ez generálisan megoldható. Egy biztos, itt is bekövetkezik" – közölte.

Magyarországon a jogszabályi környezet egyelőre nem teszi lehetővé a dízel kocsik kitiltását, ezért jogszabályokat kell alkotni, kommunikálni a terveket, és felkészülni a bevezetésre, mivel egy ilyen szabályozás nemcsak az autósokat, hanem sok buszt és teherautót is érint.

Tarlós szerint a kitiltás felé tett első lépés a szmogriadó-rendelet módosítása volt, a jogszabály két év múlva lép hatályba lépő része szerint szmogriadó idején bizonyos dízelek nem használhatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!