szerző:
hvg.hu

A Cupra e-Racer igazi túraautó lett, csak jóval csendesebb változatban.

Nagyon sok minden miatt várjuk már a Genfi Autószalon indulását, és most úgy tűnik, lesz ott még egy plusz dolog, amire kifejezetten kíváncsiak lehetnek az elektromos autók szerelmesei. A Seat – pontosabban az önálló almárkává fejlődött Cupra – ugyanis a napokban lerántotta a leplet az eddigi legdurvább autójáról, az e-Racerről.

Ahogy a neve is sejteti, egy elektromos autóról van szó, de nem akármilyen autóról. A kocsi ugyanis a világ első túraautója, egy igazi versenygép, ami majd kicsattan az erőtől. A fejlesztők szerint alapjáraton 408 lóerős, de rövid ideig képes 680 lóerőt leadni az aszfaltnak – számolt be róla a Carscoops.

©

Arról sajnos egyelőre nem beszéltek, hogy mennyi ideig bírja ezt a teljesítményt egy feltöltéssel, de a 65 kWh-s akkumulátorcsomag azért túl sok versenyzést nem sejtet.

©

A kocsi a WTCR idei sorozatában is rajthoz álló Cupra Leon TCR alapjaira épült.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!