szerző:
hvg.hu

A fiatal magyar versenyző két WTCC-szezonnal és harminc futammal a háta mögött csatlakozott az M1RA-hoz.

Michelisz Norbert saját versenycsapata, az M1RA tavaly megszerezte a TCR International Series csapatbajnoki címét. Mivel ez a széria idén megszűnt, idén a TCR Európa-kupában áll rajthoz a magyar alakulat: a csapat egyik Hyundai i30 N TCR autóját Nagy Dániel vezeti majd.

Az ugyancsak hazai Zengő Motorsportnál komoly WTCC-s tapasztalatokat szerzett Nagy Dániel korábban a TCR International Seriesben is felhívta már magára a figyelmet. A most 19 esztendős budapesti pilóta 2015-ben a harmadik helyet szerezte meg a Red Bull Ringen, ráadásul úgy, hogy azon a versenyhétvégén vezette először az autót.

©

"Nagyon hamar megegyeztünk a közös folytatásról, néhány beszélgetés elég is volt hozzá" – árulta el a korábban többek közt Seat Leon és Honda Civic versenyautókkal tapasztalatokat szerzett Nagy Dániel.

"Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt két évben belekóstolhattam a WTCC légkörébe, de úgy éreztem, váltanom kell, ezért is kerestem ennek a lehetőségét. Mint minden versenyző, én is győzelmekért, dobogós helyezésekért akarok küzdeni, ám erre sajnos nem volt igazi lehetőségem az utóbbi időben. Szükségem van rá, hogy újra átéljem ezeket a pozitív élményeket, így egy bizonytalan világkupás szezonnál nekem szakmailag többet ér az Európa-kupa és az esély, hogy megmutassam, többre vagyok képes" – nyilatkozta az M1RA újdonsült pilótája, aki szerint a Hyundai i30N TCR a kategória talán legerősebb autója.

Az Európa-kupát 2016-ban és 2017-ben is megrendezték, de önálló bajnokságként idén mutatkozik be, lényegében átvéve a TCR International szerepét. A május 5-6-án induló szezon hét versenyhétvégéből áll, és olyan legendás helyszínekre látogat el, mint Paul Ricard, Spa-Francorchamps vagy Monza. Magyarországon is rendeznek fordulót, július 7-8-án a Hungaroringre érkezik az Európa-kupa mezőnye.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!