szerző:
hvg.hu

Egy troli és egy személygépkocsi ütközött össze a város egyik forgalmas pontján, a troli egy villanyoszlopnak vágódva állt meg. A balesetben tízen könnyen, ketten pedig súlyosan megsérültek.

Súlyos baleset történt csütörtökön Szegeden, egy troli és egy személygépkocsi ütközött a reggeli órákban a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződésében.

Az elsődleges adatok szerint egy személyautó sofőrje 8 óra 36 perckor úgy kanyarodott rá a főútra, hogy nem adta meg a kötelező elsőbbséget, ezért egy épp odaérkező trolibusznak ütközött. A troli sofőrje félrekormányozta járművét, majd egy villanyoszlopnak ütközött – közölte a rendőrség.

©

A személyautóban nem esett baja senkinek, a helyi járaton viszont tízen könnyen, ketten pedig súlyosan sérültek. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretén belül vizsgálja.

©

A balesettel érintett útszakaszt a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta. A tömegközlekedés mostanra megindult, a személyautókkal közlekedők kerülni a környező utcákban tudnak – tették hozzá.