szerző:
hvg.hu

Ha a földfelszíni közlekedés már nem elég gyors, akkor ezzel az új közlekedési eszközzel egyszerűen fel lehet emelkedni a levegőbe.

Az Audi a Genfi Autószalonon leplezte le első tisztán elektromos hajtásláncú személyautóját, a még az idén sorozatgyártásba kerülő e-tront, de a vállalat egy a közlekedés távolabbi jövőjét felvázoló koncepcióval is előrukkolt Genfben. Íme az Audi Pop.Up Next:
©

A Pop.Up Next alapja egy gördeszka jellegű platform, melyben egy 15 kWh kapacitású akkumulátor és két villanymotor található. A 80 lóerős összteljesítményű eszköz egy feltöltéssel mintegy 130 kilométeres távolságot képes megtenni a ráhelyezett utaskabinnal.

Ez utóbbi azonban nemcsak a kerekeken gördülő platformra, hanem egy drónszerű repülő megoldásra is rácsatlakoztatható, melynek köszönhetően a Pop.Up Next egyszerűen a levegőbe emelkedhet. A quadrocopter összesen nyolc darab propellerrel rendelkezik, az őket hajtó elektromotorok összteljesítménye pedig 214 lóerő.

©

A legnagyobb repülési sebesség 120 km/h és egy feltöltéssel maximum 50 kilométert lehet megtenni a levegőben. Ezután következhet egy gyorstöltés, ami mintegy 15 percnyi időt vesz igénybe. Az Audi, az Airbus és az Italdesign által közösen fejlesztett Pop.Up Next mind a földön, mind a levegőben teljesen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül képes közlekedni.

A belül egy gigantikus 49 colos érintőkijelzőt felvonultató Audi Pop.Up Next egyelőre még csak egy vízió, de a fejlesztők szerint 8-10 éven belül realitás válhat belőle.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!