szerző:
hvg.hu

Az olasz gyártó legfrissebb újdonságával akár igen nagy tempó mellett is lehet kabriózni.

A Lamborghini a tavalyi Genfi Autószalonon leplezte le a Huracán sportkocsi kihegyezett változatát, a Performantét, melyből az idei Genfi Autószalonon mutatkozott be a nyitható tetejű változat. A Huracán Performante Spyder lényegében ugyanazt tudja, mint az alapmodell, csak éppen kabriózni is lehet vele. Nem mellesleg pedig így néz ki:
©

A 220 ezer eurós, vagyis átszámítva mintegy 69 millió forintos alapárú újdonság motorházteteje alatt egy 5,2 literes lökettérfogatú V10-es szívó benzinmotor található, mely nem kevesebb mint 640 lóerős teljesítményt és 600 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre. Vagyis 30 lóerővel és 40 Nm-rel többet, mint a 35 kilogrammal nehezebb normál Huracán Spyder.

©

A 0-100-as sprint 3,1 másodpercig tart. Összehasonlításképp, a normál kabrió 3,4, a Peformante kupé pedig 2,9 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra. A szalonokba idén nyáron megérkező Lamborghini Huracán Performante Spyder végsebessége 325 km/h, ami megegyezik a kupé változat maximális tempójával.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!