szerző:
hvg.hu

Amennyiben valaki egy ilyen elképesztő sportkocsit szeretne vásárolni, nem árt sietnie a rendelés leadásával.

Megannyi szivárogtatást és előzetes kedvcsinálót követően a Hennessey tavaly év végén lebbentette fel a fátylat a Bugatti Chiron-gyilkosnak kikiáltott Venom F5-ről, mely a világ leggyorsabb és legerősebb szeléről, az F5 tornádóról kapta a nevét. Igen találó módon, ugyanis a járgány végsebessége eléri a 480 km/h-t.

©

A Hennessey Venon F5 árcéduláján 1,6 millió dolláros (405 millió forint) összeg olvasható, ami ebben a kategóriában nem mondható soknak, hiszen több riválisért akár 2 millió dollárnál (506 millió forint) is többet kérnek el. A manufaktúra huszonnégy darab ilyen hipersportautó legyártását tervezi, melyek közül tizenkettőt már el is adtak, tehát már csak tizenkettő eladó Venom F5 maradt.

©

Míg a korábbi Hennessey Venom GT egy Lotusra épült, addig a Hennessey Venom F5 egy teljesen új fejlesztésű szuperkönnyű sportkocsi. A motorháztető alatt rejtőző 1600 lóerős 8 literes biturbó V8-as erőforrásnak mindössze 1338 kilogrammos tömeget kell mozgatnia, így a Venom F5 a gyártó közlése szerint 10 másodperc alatt gyorsul 0-ról 300 km/h-ra.

©

Ugyancsak elképesztő adat, hogy a Hennessey újdonsága 30 másodperc alatt képes állóhelyzetből 400-ra gyorsulni, majd pedig onnan állóra fékezni. Érdekesség, hogy a gyártó azt fontolgatja, hogy kettő helyett négy turbót szerel a motorra, melynek teljesítményleadása ennek köszönhetően még egyenletesebb lehet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!