szerző:
hvg.hu

Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan vissza fognak térni a téli időjárási körülmények, amire az autósoknak mindenképpen érdemes odafigyelniük.

Nem is olyan rég még mínusz 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleteket mértünk, aztán megérkezett a korai tavasz a maga 20 Celsius fokot közelítő kellemes időjárásával. A legtöbben vélhetően abban bízunk, hogy marad ez a tavaszi hőmérséklet, a természet azonban a jelek szerint máshogy alakítja a dolgokat.

"Várjunk még a téli gumik leszerelésével! Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, melyek közül akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan" – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében. Magyarul egyelőre még a meteorológusok sem tudják pontosan, hogy milyen időjárás lesz a hétvégén, de felhívják a figyelmet arra, hogy könnyen visszatérhet a kemény tél.

Cikkünk írásakor ez a legfrissebb előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, mely szerint vasárnap és hétfőn nemcsak kemény mínuszokra, hanem havas esőre és havazásra is lehet számítani:

©

Az OMSZ szerint tehát egyelőre még várjunk a 7 Celsius-fokos hőmérséklet alatt és télies útviszonyok mellett ideális teljesítményt nyújtó téli gumik nyárira cserélésével. Hazánkban egyébként márciusban egyáltalán nem ritkák a téli időjárási körülmények, sőt tavaly még április közepén is országosan havazott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.