Az olasz autógyártó modelljei világszerte igen komoly népszerűségnek örvendenek, elsősorban a Huracán fogy jól, de az Urus is feljövőben van.

A Lamborghini alig négy esztendeje mutatta be a Huracán nevezetű sportkocsit, melyből a napokban készült el a tízezredik példány, ami egész konkrétan egy Verde Mantis zöld színben pompázó, 640 lóerős Performante verzió volt. Ez egy ilyen kis olasz gyártótól igen szép teljesítmény, főleg annak ismeretében, hogy az elődmodell Gallardóból 10 év alatt adtak el 14 ezer darabot.

©

Amennyiben minden jól megy, akkor a Huracánból az életciklusa alatt akár több mint 25 ezer példányt is készülhet, amire még sohasem volt példa a vállalat 55 esztendős történetében. Az LP610-4, LP610-4 Avio, LP610-4 Spyder, LP580-2, LP580-2 Spyder és LP640-4 Performante és LP640-4 Performante Spyder változatokban készülő Huracánból hamarosan várhatóan egy minden korábbinál sportosabb változat is érkezni fog.

©

Ugyancsak jól fogy a vállalat nemrégiben leleplezett első divatterepjárója, a 650 lóerős Urus, melynek házon belüli részesedése hamarosan el fogja érni az 50 százalékot. Érdekesség, hogy míg 2016-ban még kevesebb mint 3500 Lamborghini készült, addig idén már több 5000, jövőre pedig mintegy 8000 ezer ilyen olasz autó hagyhatja el a gyártósorokat.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!