szerző:
hvg.hu

Elsősorban az M1-esen közlekedők számíthatnak most több helyen torlódásra. Hajdú-Biharban járhatatlan út már nincs, Szabolcsban és Borsodban viszont vannak még lezárt szakaszok. Aki a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon vonatozik, késésekre számíthat.

Az M3-as autópályán Budapest felé a 144-es kilométernél egy műszaki hibás autó foglalja el a leálló és a külső sávot. A forgalom jelentősen lelassult – derül ki az Útinform 14:38-kor közzétett jelentéséből.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé most három hosszabb szakaszon: Bicske térségében a 39-es és a 42-es, illetve Tatabánya közelében a 44-es és a 48-as, valamint az 50-es és az 51-es km között a belső sávba terelik át a járműveket. A Budapest felé vezető oldalon a 42-es és a 39-es kilométer között zárták le külső sávot. A forgalmat a belső sávba terelik, torlódásra számítsanak az erre haladók.

Ugyancsak az M1-es autópályán Budapest felé az 50-es kilométernél burkolatjavítási munkálatokat végeznek a külső sávban. A munkaterület mögött csaknem 5 kilométeres torlódás alakult ki.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Hajdú-Bihar megyében nincs már járhatatlan út, a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti út után a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es utat is megtisztították a hóakadályoktól, így az ismét teljes szélességében járható. A Debrecen-Tiszalök vasútvonalon Hajdúnánás és Hajdúdorog között újra elindulhatott a vonatforgalom – közölte a Mávinform vasárnap kora délután.

Szolnok és Abony között viszont a Budapestre tartó Hajdú InterCity áramszedője letört, ezért az egyik vágányt lezárták. Az egyvágányú közlekedés miatt a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon még többet késhetnek a vonatok, mint eddig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút Nyírtelek és Rakamaz közötti szakaszán félpályán megindult a forgalom.

A 36-os főutat a 24-es és 46-os kilométer, Tiszavasvári és Nyíregyháza között hóátfúvások miatt zárva tartják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3605-ös út Gesztely és Újharangod közötti szakaszát hóátfúvás miatt lezárták. A 3611-es út Köröm és Tiszalúc közötti szakasza is zárva van.

Mezőnagymihály és Gelej között elakadt egy kamion, a mentés idejére az utat itt is lezárták. Köröm és Kesznyéten között sem lehet most közlekedni a hóátfúvások miatt.

Informatikai probléma miatt szünetel a Magyarországra történő beléptetés a lónyai magyar-ukrán határállomáson, az Ukrajnába utazók kiléptetését egyelőre mobil eszközökön végzik a határátkelőhely munkatársai. A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a hiba elhárításáig a beregsurányi vagy a barabási átkelőhelyet használják inkább.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!