szerző:
hvg.hu

Ez ugyanis egy elektromos Mercedes GLA-klón, amilyen a hajtását tekintve az eredetiben nincs.

Jó néhány kínai autógyártóról közismert, hogy a nyugati piacokon gyártott járműveket külsőre lekoppintják, a műszaki tartalom meg valamilyen vagy saját, vagy olcsó licencen beszerzett régebbi technika átvétele.

A külsejét és méreteit tekintve a K-One is valami ilyesmi – egy olyan crossover, amelynek eleje nagyon hasonló a második generációs Mercedes-Benz GLA-hoz. A méretei szerint is szinte teljesen klón a Mercivel, mert 4,100 mm hosszú, 1,710 mm magas, 2,520 mm a tengelytávja.

Viszont van egy hatalmas differencia. Annak ellenére, hogy vannak hamis kipufogócsövei, ez a kínai jármű teljesen elektromos. A helyi média szerint a villanymotorja 130 lóerős, amelyet lítium-ion akkumulátor táplál. A kocsi komolyságát azért nagyban megkérdőjelezi, hogy állítólag 102 km/h az elérhető csúcssebesség vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!