szerző:
hvg.hu

Az Uber egyik járműve gázolt el egy gyalogost Arizona államban.

Egy tempei nő lehet az önvezető autók első halálos áldozata – írja a Guardian. A hatóságok az esetről csak annyit közöltek, hogy a jármű a zebrán ütötte el a gyalogost, aki kórházba szállítása után életét vesztette.

A baleset idején az autóban – amely az Uber önvezető flottájának egyik kocsija – sofőr is ült, ám nem ő irányította a járművet.

Az Uber közleményben reagált az esetre. A cég azt írta a Twitteren, hogy együttéreznek a nő családjával, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal történtek kivizsgálása érdekében.

A cég a baleset nyomán felfüggesztette önvezető autóinak tesztelését Phoenixben, Pittsburgh-ben, San Franciscóban és Torontóban.

Az Uber 2016-ban, Kaliforniában kezdte tesztelni az autókat. Akkoriban a járművek többször figyelmen kívül hagyták a piros jelzést, emiatt vita alakult ki az állami hatóságok és a San Franciscó-i székhelyű vállalat között.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!