szerző:
hvg.hu

Igazán nincs mit szégyellnie a képviselőasszonynak egy ilyen BMW-n, főleg, hogy nem is lopott.

A nap egyik érdekes sztorija volt, hogy fotós kollégánkat az alattyáni országjáró fórumra vendégként érkező Selmeczi Gabriella arra szerette volna rávenni, miközben kiszállt fehér BMW-jéből, hogy a kocsiról ne készítsen képet, illetve az ne jelenjen meg. Mikor kollégánk visszakérdezett, hogy miért, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és egyben képviselőjelöltje igyekezett Selmeczi segítségére, és azt mondta, "ez nem autóreklám".

©

Persze mindenkit furdalt a kíváncsiság, mire a nagy titkolózás. Annyi előnnyel indultunk, hogy a rendszáma alapján gyorsan le tudtuk kérdezni az autót a nyilvántartóban, ahogyan azt bárki más is megtehetné. Egy-két megnyugtató dolog azonnal kiderült: a kocsi forgalomban van és nem körözik. Egyébként egy ilyen M sportpakettes BMW X5-ös, a korát is ismerve, a piacon 16-22 millió forint közt van.

A teljesítménye motorváltozattól függően 250 és 350 lóerő között van és az árát persze nagyban befolyásolja, milyen extrák vannak még benne. A BMW legendásan meg tudja nyomni egy-egy autó végösszegét a különféle opciós felszerelésekkel, mint például a hangrendszer, az ülések bőrözése, de az említett M Sport csomag ára is önmagában 2 millió forinttal emeli meg újonnan az alapárát egy ilyen autónak.

A Fidesznél is lereagálták az ügyet és délután kiadtak egy közleményt az MTI-n keresztül, hogy Selmeczi Gabriella egy fehér BMW-vel utazik, amely férje cégének a tulajdona. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet jogszerűen veszi igénybe – üzente a párt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!