Közel 2000 lóerős a szomszédban készülő elképesztő villanyautó, amiből villámgyorsan eladták az összes példányt. És ez nem áprilisi tréfa.

A Genfi Autószalonon mutatkozott be a horvátországi székhelyű Rimac második hipersportkocsija, a C_Two, melyről most kiderült, hogy három hét alatt a tervezett legyártandó mennyiség teljes egésze elfogyott. Ez konkrétan 150 autót jelent, ami komoly mennyiség ahhoz képest, hogy az elődből csak 8 utcai és 2 versenypályára szánt példány készült.

És ebből egyet maga Richard Hammond, a The Grand Tour egyik műsorvezetője tört össze totálkárosra.

Kreso Coric, a gyártó eladási részlegének vezetője elmondta, hogy a vevők átlagosan mintegy 600 ezer dollárnyi (150 millió forint) extrát rendeltek a kocsiba, ami azt jelenti, hogy egy-egy példány 2,7 millió dolláros áron talált vevőre.

Ez átszámítva mintegy 680 millió forintot jelent.

©

Ez az ára jelenleg egy csúcsmodern villanyautónak, mely nem kevesebb mint 1914 lóerős teljesítménnyel, illetve 2300 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Ezen adatok ismeretében talán már meg sem lepődünk azon, hogy a C_Two alig 1,85 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, és ily módon még a Tesla Roadster 2-nél is fürgébb.

A Rimac C_Two 0-ról 160-ra 4,3 másodperc alatt katapultál, a végsebessége pedig 412 km/h. A 120 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt, 1950 kilogramm tömegű autó egy feltöltéssel 650 kilométert képes megtenni, 0-ról 80 százalékra alig fél óra alatt feltölthető a telepe és Level 4-es önvezetés is van benne.

A tehetős vásárlók közül az első szerencsések várhatóan 2020-ban ülhetnek majd bele személyre szabott horvát hiperautójukba.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!