szerző:
hvg.hu

A helyzet elég hétköznapi, szinte bármelyik parkolóplacc lehetne: két helyet elfoglaló autósok, a bejárat elé parkolók, valamint azok, akik a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken sorakoznak, pedig nem jogosultak rá. Hogyan lehetne tenni valamit?

Az alaphelyzet a fenti, a megoldása sokkal nehezebb: valahogyan normálisan, elegánsán szólni ezeknek az embereknek, hogy nincs rendjén, amit csinálnak. Mivel jellemzően egy szóbeli megjegyzés csak újabb indulatokat szül, egyirányú figyelemfelkeltés kellene. Így született meg a Parkoló Gorilla ötlete egy figyelmeztető matricáról – amelynek, ötletadójával, szervezőjével beszélgetett a Vezess.hu.

©

A nevet talán nem is kell magyarázni, a dolog egyelőre magánszemélyek révén működik, hivatalos civil szervezeti háttér nélkül. Mivel nem volt céljuk, hogy az akció további agressziót szüljön, ezért a kártyákon kerülnek minden trágár vagy támadó megnyilvánulást, legfeljebb egy kicsit viccesen odaszólnak és figyelmeztetnek.

A Facebookon több mint 800 követője van az oldalnak és a webshopból már elkezdtek rendelni az emberek. Eddig 1200 kártyát vásároltak, de hatalmas bevétel nem lesz ebből, hiszen a kártyák tervezése, gyártása, marketingköltsége is pénzbe kerül – mondja az akció kitalálója. A hatóságok egyelőre nem emeltek kifogást az ilyen jellegű matricák miatt.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!