szerző:
hvg.hu

Évek találgatása után úgy tűnik megszületett milyen modellel folytatódik a BMW „i”-sorozat. Jöhet a BMW i1.

Persze fixnek ez az információ sem tekinthető, mindenesetre a Motor.es oldal úgy tudja, hogy egy új elektromos kompakt lesz a bajor márka elektromos autóinak következő darabja.

Öt éve van a piacon a BMW i3, amely már a frissítésen is túl van, és nagyjából négyéves a BWM i8-as is, amely most gyarapodott a nyitott tetős i8 Roadster variánssal.

Az ígért i1-es modell egyébiránt a márka UKL nevű architektúrájára épülne, amely nagyobb kocsiszekrényt enged, mint a jelenlegi i3-as, de kisebbet, mint a mostani új generációs BMW 1-es sorozat. A BMW i3-asról már korábban felröppent az a pletyka, hogy nem lesz folytatása, többek közt azért, mert annyira egyedi felépítmény, hogy nem tudnak belőle többféle változatot csinálni. Természetesen a nevet nem szántja be vélhetően a német prémium márka.

A BMW i1 egyében osztozna a szintén hamarosan érkező Mini elektromos autójával, vélhetően hasonló motorral és elsőkerék-hajtási megoldással. Ennek megfelelően a teljesítménye is a Miniéhez hasonló lehet.

Amennyiben jön a BMW i1, akkor egy némileg konvencionálisabb formára számíthatunk mint az i3-as, itt egy normál ötajtós karosszéria a valószínűbb, amellyel valódi családi elektromos autót kínálhat a BMW.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!