szerző:
hvg.hu

Az autósoknak érdemes felkészülniük arra, hogy néhány órán keresztül szünetelni fog az e-matrica-árusítás.

Április 15-én, vagyis most vasárnap éjszaka 1:00 és hajnali 5:00 óra között nem lehet majd úthasználati jogosultságot várásolni hazánkban. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. hivatalos közleménye szerint az értékesítés tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt fog szünetelni.

A jelzett időszakban nemcsak az e-matrica-értékesítés, hanem a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj-rendszer (HU-GO) működése is szünetelni fog. Ezenkívül a szolgáltató M3 Szilas pihenőhelynél található ügyfélszolgálati irodájában sem lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek.

A jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül nem szabnak ki pótdíjat az e-matrica-rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. Ez a 60 perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A NÚSZ Zrt. azt tanácsolja, hogy az úthasználati jogosultságot még a karbantartás előtt elővételben vásárolják meg a díjköteles útszakaszokat használni kívánó autósok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!