szerző:
hvg.hu

Ha valami napjainkban abszolút nem trendi, az a dízelfüst, és ez a járgány bizony nem keveset juttat a levegőbe belőle.

Bár egyes gyártók, így például a BMW a hibrid és elektromos autók mellett továbbra is komoly fantáziát lát a dízelmotoros kocsikban, manapság nem túl kelendőek ezek az egyre több európai városból kitiltásra kerülő járgányok. A gázolajos autóknak a közelmúltbeli dízelbotrány sem tett jót, és többek közt emiatt a Toyota teljesen szakít a dízelmotorokkal, illetve az új Skoda Fabia sem rendelhető már ilyen erőforrással.

Bár már feltűnt a színen a Tesla tisztán elektromos hajtásláncú nyerges vontatója, a teherautók és kamionok többségét várhatóan még jó ideig öngyulladós motorokkal fogják szerelni. És logikusan ilyen meghajtás kerül a versenysportban használatos kamionokba is.

Ilyen kamion az alábbi videón látható Tatra is, mely David Vršecký cseh autóversenyző dirigálása mellett jól látható módon nem kevés dízelfüstöt ereget a szabadba. A környezetkárosító hatáshoz kétség sem férhet, e mellett viszont a versenyző képességeit is el kell ismernünk: nem egyszerű feladat egy ilyen magas építésű és komoly tömegű járművel ilyen komoly tempót autózni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!