szerző:
hvg.hu

Ha valaki nem hinné el, egyfelől, hogy létezik ilyen autó, másfelől, hogy ezt tényleg gyártani fogják vevők számára, azzal egyet tudunk érteni.

A dubai fejlesztésű Devel Sixteen nevű jármű már többször felbukkant a hírekben, teljesen jogosan, mert olyasmit ígér, ami még nem igazán volt közúti autóként. Most a szokatlan nevű gyártó cég, a Defining Extreme Vehicles Car Industry Instagram-oldalára került ki egy kis videó, amelyen gyorsul egyet az ördögi masina.

Devel Sixteen - Devel Sixty (@devel_sixteen) által megosztott bejegyzés,

Bár nem rossz, ahogy megindul, de talán többet várni egy 5000 lóerős autótól, amelynek a nyomatéka is 3757 Nm. A magyarázat szerint csak 20 százalékra volt állítva a kocsi, ezért fut ilyen „szerényen” 1000 lóerővel.

Amennyiben teljesen kész lesz, egy olyan járművet kell elképzelni, amelynek non plus ultra változata négy turbós V16-os benzinmotor kap 12,3 literes lökettérfogatú egységgel, amely 5000 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. A végsebessége 560 km/h magasságában alakulhat, már ha lesz olyan gumi, ami bírja ezt az extrém terhelést. Ennek a versenypályán történő használatra szánt csúcsmodellnek az ára 2,2 millió dollár (582 millió forint), és ígéretek szerint 1,8 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100-as tempóra. De lesz olcsóbb változat is, egy szerényebb biturbó V8-as benzinmotorral, mely "csupán" 2000 lóerős teljesítményt produkál.

680 millió forintért viszik, mint a cukrot a horvátok Tesla-verő csodaautóját

Példátlan dolgokat vág egymás fejéhez az FBI tavaly elbocsátott igazgatója és az amerikai elnök, az első két forduló alapján pedig biztosra vehető, hogy lesznek újabb körök is, a hangnem pedig tovább durvul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!