szerző:
hvg.hu

Érkezőben a Ford új izmos kompaktja, az immár mild-hibrid technológiás Focus RS, és már fotóink is vannak róla.

A Ford a múlt héten leplezte le a negyedik generációs Ford Focust, mely minden fronton komoly előrelépést jelent az elődjéhez képest, azonban csak és kizárólag háromhengeres benzinmotorjai révén egyeseknek csalódást is okozott. De nyugalom, hamarosan érkezik a sokkal komolyabb erőforrással rendelkező sportkivitel, az RS, mely körülbelül így néz majd ki:

©

A jelen állapotában a neves designer Kleber Silva által megálmodott új Ford Focus RS várakozások szerint 2020-ban láthat majd napvilágot. Előzetes információk szerint az összkerékhajtású modell mintegy 400 lóerős teljesítménnyel fog rendelkezni, a nyomatékcsúcsa pedig elérheti az 575 Nm-t.

©

Az ily módon a hasonló kategóriás AMG Mercedesekkel és RS Audikkal egy ligában focizó új Focus RS-ben a gyártó már jól ismert 2,3 literes lökettérfogatú négyhengeres turbós benzinmotorja landol, amit várhatóan két villanymotor fog támogatni. Míg a 350 lóerős előző RS 4,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, addig a 48 voltos mild-hibrid hajtásláncú újdonság ugyanezt várhatóan néhány tizedmásodperccel gyorsabban abszolválja majd.

Nem túl valószínű, hogy ötajtóson kívül más változatban is jön majd az új RS, mindenesetre Silva azt is vázolja számunkra, hogy milyen lehet egy szedán, illetve egy kombi RS. Íme:

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!