szerző:
hvg.hu

Előfordul időnként, hogy a tuning szerelmeseinek nagyonbb a lelkesedése, mint a szakmai tudása. Ilyenkor egészen furcsa végeredmény születik, ezekből mutatunk most egy csokorra valót.

Az autók szerelmeseit alapvetően két táborra lehetne osztani: a rajongók egyik felét csak a látvány és a vezetési élmény motiválja, a másik fele viszont az utolsó csavarig ismerni akarja a kocsit, és gyakran dönt úgy, hogy saját maga alakítja át a kívánalmainak megfelelően a kocsit. Alapvetően mindkét tábort meg lehet érteni, utóbbi "tagjait" viszont időnként sokkal könnyebb felismerni az utakon.

Hiába ugyanis a rajongás és a tuningolás iránti szerelem, ha az ember nem ért ahhoz, amit csinál. Pontosabban szólva: ha az "ezt én is megtudom csinálni" gondolattal ugrik neki a munkának, a dolog könnyen félre tud siklani. Erre jó néhány példát láttunk már az elmúlt években, ezért most elkészítettük azt a 10-es listát, ami a kevésbé jól sikerült végeredményeket mutatja.

A Honda Civic, amiből egy öszvér lett

Az autó elejét valószínűleg a Halálos iramban című film ihlette, a hátsó részét azonban sokadjára nézve sem tudjuk értelmezni

©

A fészerautó, ami nitróval gyorsul

Teljesen legálisan gurul a brit utakon egy négykerekű fészer, ami időnként a gyorsulási versenyeknél is rajthoz áll.

©

A Lada, amiből Rolls-Royce lett

A sufnituning nem ismer határokat, pláne, ha az optikai tuningról vagy átalakításról van szó. Ennek eredményét most ez a Lada is megszenvedte.

©

A felismerhetetlen Batmobil

A tulajdonos ugyan értette a dolgát, de hogy a tervei nem voltak túl szerencsések, az egészen biztos. Ráadásul az autót olyan jól sikerült átszabni, hogy az eredeti kocsinak már a nyomát sem lehet felfedezni.

©

Autószigetelés fail

Ha valami valahol szelel, akkor jöhet az egyedi sufnituning, a szinte mindenre tökéletes megoldást jelentő purhab.

©

A Mercedes CLS sem úszta meg

A Mercedes igen jól eltalálta annó a CLS szedánját, az autó vonalait és teljesítményét tekintve is egy kívánatos autó lett. Úgy tűnik azonban, előbbivel nem mindenki van megelégedve.

©

A Skoda, ami Ferrarinak képzeli magát

Nem akármilyen autót próbáltak meg faragni a Skodából: egy Forma–1-es Ferrarit.

A Mitsubishit is megalázták

A "szaki" megpróbált valami maradandót alkotni. Végül is sikerült neki.

©

A BMW, ami egészen más akart lenni

Az ukrán szaki a BMW-ből egy Mercedes-Benz SLR McLarent akart faragni.

©

Az év legrondább autója kétségtelenül ez a Lexus

A bőr használata egyfajta prémium érzést kölcsönöz az autóknak – de ennek a Lexusnak biztosan nem.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!