szerző:
hvg.hu

Alig egy pár hetet ért meg az egyébként elsőre szórakoztató ötlet a zenélő aszfaltfestés.

Nem mondhatni, hogy kifejezetten nagy karriert futott be az a kezdeményezés, amelyet Hollandiában, Frízföldön eszeltek ki. Az úttestek szélén lévő „hangos”, figyelmeztető felfestést úgy hangolták be, ha valaki ráhajt, akkor a tartományi himnuszt játssza. Ennek egyébként az is a feltétele, hogy pontosan 60 km/h-s tempóval hajtson valaki.

Viszont, akik sokat járnak erre, nagyon hamar idegesítőnek vélték ezt a zenélést, úgyhogy a tartományi hatóságnál meghekkelték a kreatív ötletet. Mindez cirka 80 ezer eurójába került a helyi adófizetőnek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!