szerző:
hvg.hu

Ha a gumijai nem árulnák el, teljes csendben futná tesztköreit a Nürburgringen a Tesla Model X hamarosan érkező riválisa.

A jelenleg e-tron Quattro néven futó autót teljes erővel tesztelik, mint látható az északnémet versenypálya 20 kilométeres aszfaltján is. A modell végleges nevét hivatalosan még nem jelentették be, de a Q6 e-tron név talán megelőlegezhető a Q5 és a Q7-es közé szánt újdonságnak.

A Genfi Autószalonon egyedi fóliázással már megmutatott újdonság a 95 kWh kapacitású akkumulátorával mintegy 500 kilométeres hatótávolságot lesz képes egyszerre megtenni egy feltöltéssel. Az elektromos szabadidő-autó három villanymotorja mintegy 430 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, és ha minden igaz még olyan 150 kW-os szupergyors töltőt is kap, amelynek révén akár fél óra alatt 80 százalékig újratölthető.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy nem csak ez az elektromos modell várja piacra lépését az Auditól, hanem 2020-ig további két másik tisztán elektromos modell is érkezik. Az MLB platformos sportos SUV után egy négyajtós nagy utazóautót és egy alsó-középkategóriás modellt dob majd piacra az ingolstadti székhelyű vállalat, amelynek győri üzemében egy ideje már zajlik a villanymotorok gyártására való átállás.

Mekkora szóviccel szólt be a Teslának az Audi?!

A németek előhúzták a legendás humorérzéküket, és odaszúrtak egyet a Teslának - pontosabban Elon Musknak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!