szerző:
hvg.hu

A videóban szereplő autó sofőrje egy heves szóváltás után ráhúzta a motorosra a kormányt.

Sajnos sok olyan ember vesz részt a közlekedésben, akinél viszonylag alacsonyan van az ingerküszöb, és egy kevésbé egyértelmű közlekedési helyzetnél könnyen elszakad nála a cérna. Az ilyenekből lesznek a közúti balhék, amik néha viccesek, néha viszont nagyon is komolyak. Az alábbi eset sajnos az utóbbi kategóriába tartozik, ráadásul kifejezetten aljas megoldás volt.

A videó leírása szerint az autós úgy akart sávot váltani, hogy nem vette észre a motorost, így balesetveszélyes helyzetet teremtett. A motoros ezt nem hagyta szó nélkül, a vita pedig menet közben odáig fajult, hogy a motoros szemmel láthatólag nagyon felhúzta magát: le akarta boxolni az autós visszapillantóját. Ezen a ponton nehéz igazságot tenni, mert bármennyire is kemény a vita, a másik autójában/motorjában kárt tenni akkor is bűncselekménynek számít. Ami ezután jött, arra viszont végképp nincs bocsánat.

A sofőr ezek után ugyanis úgy gondolta, hogy bosszút vesz a motoroson – annak ellenére, hogy a motoros szemmel láthatólag nem érte el a tükröt –, és egész egyszerűen ráhúzta az autót a motorosra. A férfi nemcsak, hogy elesett, de az egész incidens kis híján az életébe került.

A férfi szerencsére megúszta a dolgot, majd azonnal a felvételt készítő autós segítségét kérte, hogy utoljérjék és megállítsák az autóst. A videónak ezen a ponton vége szakad, de a leírás szerint szerencsére gyorsan érkezett a segítség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!