szerző:
hvg.hu

Amíg a BMW árpilis 1-jén viccelődött egy látványos tuninggal, addig az oroszok komolyan vették a "felhívást".

Jó néhány olyan autó létezik a világon, amit már a körvonalairól is képes felismerni az ember, és megmondani, hogy ki gyártja az adott kocsit. Nincs ez másként az oroszokkal sem, aki esetében a kockalada mellett a Lada Niva az az autó, amit a keleti régióban egész biztosan felismernek az autósok.

A márkát ugyan néhány éve átnevezték Lada 4x4-re, de köszöni szépen, él és virul. Olyannyira, hogy az újfajta karosszériaváltozat európai kivitelét 2017 szeptemberében kezdték el gyártani, november óta pedig már hazánkban is lehet vásárolni belőle. Az oroszok viszont úgy gondolhatták, az autóról talán mégsem mondja meg mindenki elsőre, hogy orosz, ezért csináltak hozzá egy kis "kiegészítést" is.

A Carscoops beszámolója szerint az oroszok 406 euróért (kb. 126 ezer forint) egy extra optikai tuningot adnak a kocsihoz: terepszínű mintával látják el a karosszériát. Ehhez fekete és kétféle árnyalatú zöld színt használtak, amihez könnyű fémötvözetből készítettek sötét színű keréktárcsát is.

©
©

A BMW egyébként hasonló megoldáson gondolkodott, azzal a különbséggel, hogy ott április 1-jei tréfának szánták a terepszínű X2-est.

©

Erre mondják, hogy ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!