szerző:
hvg.hu

A közútkezelő szerint ez egy bevett módszer arra, hogy kevésbé csússzon az út.

Megdöbbent a győrújfalui polgármester, amikor a közútkezelőtől azt válaszolták neki, hogy a falu közelében körülbelül egy hónapja felmart szakasszal nincsenek további terveik, marad úgy, ahogy van. Erről a 444.hu számolt be először – tudósított a pénteki RTL Híradó.

A Győr és Győrújfalu közötti út aszfaltborítását körülbelül egy hónapja marta fel a közútkezelő. A tudósításban megszólaló autósok szerint csapadékos időben jobban csúszik ez a felület, zajosabban is lehet azon közlekedni, és volt, aki az autóját is féltette a furcsa burkolat miatt.

A környéken élők eleinte örültek, amikor látták, hogy felmarják az utat. Azt hitték, felújítják, de nem így lett. Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere pár hét után megkereste a közútkezelőt, miután a felmart úttal nem történt semmi. Kiderült, hogy azt úgy akarják hagyni, ahogy van, de a település ezt nem szeretné. Normális, európai minőségű, kiszélesített utat szeretnének.

A polgármester attól tart, hogy a környéken más utakon is ezt akarják csinálni, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek.

A közútkezelő tájékoztatása szerint nem tervezik a felmart út aszfaltozását, a felmarás bevett módszer ugyanis ahhoz, hogy kevésbé csússzon az út. Az érintett szakaszon a társaság adatai szerint az elmúlt fél évben, esős, párás időben három olyan baleset is történt, amikor a járművek lecsúsztak az útról. Ezért marták fel az aszfaltot, amivel az autók tapadása nőtt, a fékútjuk pedig rövidebb lett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!