szerző:
hvg.hu

Hónapokig tart majd itt a közműépítés, de azt ígérik, hogy a nagyobb korlátozással járó munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

Szombattól forgalomkorlátozás lesz a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezetékek építése miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

A Dózsa György úton a Kerepesi út felé a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között ideiglenesen megszűnik a buszsáv, ezért két sávon haladhat a forgalom. Ezen a szakaszon a Lehel utca felé szintén két szűkített sáv áll majd rendelkezésre.

A Podmaniczky utcánál a belváros felé és a Hősök terénél a Kós Károly sétány felé csak egy sávon lehet balra kanyarodni. A Városligeti fasor és a Benczúr utca közötti szakaszon pedig a három forgalmi sáv közül az egyik buszsávként működik majd.

©

A több hónapon át tartó közműépítés jelentősebb korlátozásokkal is jár majd, amelyeket azonban a kisebb forgalmú, nyári iskolaszüneti időszakra időzítenek – ígérik.

A forgalomkorlátozások miatt az ott haladó közösségi közlekedési járatok – a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz – menetideje várhatóan megnövekedik. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon alternatív útvonalat.

A BKK a közúti korlátozásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a www.kozut.bkkinfo.hu oldalon, ahol az autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak a fennakadásokról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!