szerző:
hvg.hu

A típus igazi rajongói vélhetően azon imádkoznak, hogy a Mustang továbbra is hamisítatlan izomautó maradjon.

A Ford 54 éve mutatta be az első Mustangot, melynek aktuális hatodik generációja 2014-ben látott napvilágot. Nemrégiben alaposan leteszteltük a széria ráncfelvarrt, és így többek közt 10 sebességes automataváltót kapott új kiadását, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, a következő Mustang ennél sokkal komolyabb változásokat hozhat magával.

Jól értesült források szerint a Mustang hamarosan hibrid meghajtást fog kapni, de persze nem a környezettudatosság jegyében, hanem amiatt, hogy az alacsonyabb fordulatszám tartományokban erősebb legyen az 5 literes V8-as benzinpusztítóval szerelt "muscle car". Ráadásul ezzel a lépéssel Európában és Kínában vélhetően még tovább növekedhet a Mustang népszerűsége.

Más források úgy tudják, hogy az eddig csak és kizárólag hátsókerékhajtással szerelt típus a közeljövőben összkerékhajtással is elérhetővé fog válni. Ezzel a zordabb időjárási körülményekkel rendelkező országokban kívánt piacot nyerni a Ford, és ezzel egyébként a Dodge példáját követné, mely gyártó tavaly jött ki a Challenger GT összkerekes változatával.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!