szerző:
hvg.hu

Közel hárommilliót ér egy ilyen zárjegy nélküli szállítmány, ami most lebukott.

Ártándnál állítottak meg egy francia autót, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök röntgenberendezéssel átvilágították, majd tételesen átvizsgálták a járművet és kiderült, hogy azt úgy alakították át, hogy csempészetre alkalmas legyen.

Az autó alvázából, az első és hátsó ülések alatti megduplázott padlólemezből, valamint a két hátsó sárvédő üregéből 2 500 doboz, 2,8 millió forint értékű, adózatlan cigaretta került elő. A sofőr hamarosan elmondta, hogy a cigarettát Ukrajnában vásárolta és Párizsba szállította volna.

A csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Éppen a napokban tettünk ki egy másik hasonló felvételt is, amely egy ukrán videó volt arról, micsoda utólagos átalakításokat eszelnek ki a csempészek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!