szerző:
hvg.hu

Van két olyan ország, ahol a magyarországinál jelentősen olcsóbb az üzemanyag. És persze olyan országok is akadnak, ahol sokkal drágább.

A legfrissebb adatok szerint Európában jelenleg Fehéroroszországban lehet a legolcsóbban tankolni, ahol átszámítva mintegy 160 forintba kerül 1 liter benzin. Budapesttől a viszonylag közeli Breszt mintegy 780 kilométerre található, tehát nem igazán éri meg csak benzinért kimenni ide, de ha éppen Lengyelország keleti részén járunk, érdemes lehet átugrani a szomszédba tankolni.

Oroszországban sem kell sokkal többet fizetni ezért az üzemanyagért, itt 163 forintot kérnek el 1 literért.

Ebből a szempontból ugyancsak elég olcsó hely a hazánkkal szomszédos Ukrajna, ahol mostanság átlagosan 282 forintot kérnek a benzin literjéért, és Moldovában is olcsó az üzemanyag, itt ugyanis mintegy 285 forintot kérnek 1 liter benzinért.

©

Magyarország a toplista első harmadában, konkrétan a tizenharmadik helyén található: cikkünk írásakor átlagosan 368 forintba kerül egy liter benzin. A hazaihoz hasonlóak az árak Romániában, Törökországban, Luxemburgban és Ausztriában.

A toplista másik végén Izland található, ahol jelenleg 539 forintot kérnek el a benzin literjéért. Vagyis 3,3-szor többet, mint Fehérorországban és 46 százalékkal többet, mint hazánkban.

Ugyancsak nagy a drágaság Norvégiában, ahol 518 forintba kerül 1 liter benzin, ezenkívül a hollandok, a görögök és az olaszok sem örülhetnek a mintegy 483-493 forintos üzemanyag áraknak.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!