szerző:
hvg.hu

Mutatjuk, hogy milyen lett a Swift hosszabb és magasabb kiadása, az új Ertiga.

A Suzuki Ertiga ugyanarra a platformra épül, mint a hazánkban igen népszerű Suzuki Swift kisautó, csak éppen minden irányban nagyobb annál, és ily módon már a kompakt egyterűek kategóriájában áll rajtvonalhoz. Nálunk egyelőre még kevesen hallottak erről az egyes piacokon már hat éve elérhető modellről, melynek most megérkezett a második generációs kiadása. Ami ilyen lett:

©

Az Indonéziai Autókiállításon leleplezett újdonság 13 centiméterrel hosszabb, mint az elődje, és így némileg hosszabb, mint a Mercedes B-osztály, vagy a BMW 2 Active Tourer. A korábbinál jelentősen nagyobb beltérrel rendelkező Ertigában egyszerre akár hét személy is utazhat, de ilyenkor persze már nem túl sok hely jut a csomagoknak.

©

A mintegy 70 országban piacra dobandó, variálható utasterű új Suzuki Ertiga mozgatásáról egy 1,5 literes lökettérfogatú négyhengeres benzinmotor gondoskodik, ami elsősorban 104 lóerős teljesítményéről, illetve 138 Nm-es nyomatékáról ismerszik meg. Az ötfokozatú manuális, illetve négyfokozatú automataváltóval szerelt modell pontos ára egyelőre ismeretlen.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!